ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

10.11.16


Τις σούπες τις αγαπώ! Μα με τη θερμοκρασία να μη λέει να πέσει ακόμα δεν μπορώ να τις απολαύσω! Οπότε μόλις μια μέρα δροσίσει λίγο παραπάνω ή μόλις κάποιος αγαπημένος βρεθεί στο κρεβάτι εξαιτίας κάποιου κρυώματος, βρίσκω την ευκαιρία να ετοιμάσω κάποια θρεπτική σουπίτσα. Τα οφέλη άλλωστε της σούπας τα έχω πει και παλαιότερα (δες εδώ!). 

Αυτή τη φορά πήρα από τον κρεοπώλη μοσχαράκι και από τον μανάβη μπόλικα λαχανικά. Στόχος μου να δημιουργήσω ένα πιάτο αρκετά απλό στην προετοιμασία του, αλλά συνάμα γεμάτο βιταμίνες και νοστιμιά. 

Σου δίνω τη συνταγή και είμαι σίγουρη για δύο πράγματα: 

  1. Η επιτυχία της είναι σίγουρη ακόμα και αν δεν έχεις καμία σχέση με την κουζίνα!
  2. Θα την αγαπήσεις όσο και εγώ! 
Υλικά (για 2 άτομα περίπου)
½ κιλό μοσχάρι ποντίκι (ή ό,τι άλλο προτείνει ο κρεοπώλης) κομμένο σε μερίδες 
2 μικρά καρότα 
2 μικρές ντομάτες 
2 μικρά κολοκύθια 
2 μικρές πατάτες 
1 μεγάλο κρεμμύδι 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
Αλάτι 
Πιπέρι 
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά) 
Χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

  • Πλένουμε πολύ καλά το κρέας. 
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει περίπου μία ώρα.
    Tip: Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται -ξαφρίζουμε δηλαδή- και προσέχουμε να μην κλείνουμε τελείως την κατσαρόλα με το καπάκι γιατί το φαγητό μπορεί να φουσκώσει και να ξεχειλίσει. 
  • Όσο βράζει το μοσχαράκι,εμείς ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Τα κόβουμε σε τέσσερα μικρότερα κομμάτια. 
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
  • Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά (καρότα, ντομάτες, κολοκύθια) και τη δάφνη (αν θέλουμε δάφνη στο φαγητό μας). 
  • Όταν το κρέας και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη (αν την έχουμε προσθέσει). 
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή προσπαθώντας να βάλουμε σε κάθε πιάτο λίγο από όλα τα λαχανικά και προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

    Καλή όρεξη! 



You Might Also Like

0 σχόλια