ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ "ΤΟ ΔΡΑΜΙ" ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

17.10.16


Το "δράμι" παλαιότερα ήταν μονάδα μέτρησης βάρους. Σήμερα όμως είναι μεζεδοπωλείο. Έχοντας ακούσει καλές κριτικές και μιας και βρισκόμασταν στα δυτικά προάστια πρότεινα στην παρέα μου το Σάββατο να απολαύσουμε εκεί τα τσίπουρά μας με τη συνοδεία μεζέδων. 

Όλη η παρέα πεινούσε αρκετά. Ευτυχώς το παρκάρισμα ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση και δεν μας καθυστέρησε ιδιαίτερα. 

Βρήκαμε το "Δράμι" πάνω σε μια πλατεία και χωρίς πολλά πολλά μπήκαμε στο εσωτερικό του. Ο χώρος καθαρός και περιποιημένος, μας θύμισε παλιό μπακάλικο (καλή ώρα σαν εκείνο από τον Μπακαλόγατο). Στα ράφια κουτάκια από κονσέρβες, μπαχαρικά, πλεξούδες από σκόρδα... Τόσο καλή ήταν η διακόσμηση που θαρρείς θα πεταγόταν από κάποια γωνιά ο Ζήκος. Θα μου πεις βέβαια ότι πλέον αυτή η ιδέα είναι πολυφορεμένη, μα -από αυτά που έχω ακουστά- το "Δράμι" είναι από τα πρώτα μαγαζιά με αυτό το concept. 

Η υποδοχή ζεστή και φιλική. Μία ευγενική σερβιτόρα μας οδήγησε στο τραπέζι μας, μας πρόσφερε τον κατάλογο καθώς και εμφιαλωμένο νερό και ένα καρβελάκι ψωμί με συνοδευτικό ντιπ (αφού πρώτα μας ρώτησε φυσικά). 



Ο κατάλογος των φαγητών μακρύς, τα πιάτα ιδιαίτερα και με πρωτότυπα ονόματα (βέβαια χρειάζεσαι επιπλέον επεξηγήσεις για το περιεχόμενο τους). Οι μεζέδες που έφτασαν στο τραπέζι μας παραδοσιακοί, αλλά "πειραγμένοι" και αρκετά νόστιμοι. Προσωπικά ενθουσιάστηκα με τη φωλιά με κοτόπουλο και τις φλογέρες με παστουρμά που είναι μακράν οι καλύτερες που έχω δοκιμάσει (να σημειωθεί εδώ ότι δεν είμαι λάτρης του παστουρμά και ότι κάθε φορά που δοκιμάζω οτιδήποτε έχει παστουρμά μετανιώνω). Το χύμα τσίπουρο και το χύμα ημίγλυκο κρασί ήταν αξιοπρεπέστατα, όπως επίσης και το κέρασμα στο τέλος (καζάν-ντιπι ή βανίλια υποβρύχιο). 



Ενώ όμως οι γεύσεις μας φάνηκαν πολύ ωραίες και μας ικανοποίησαν υπέρ του δέοντος, θα θέλαμε ίσως λίγη ποσότητα παραπάνω. Δεν είναι πως δεν χορτάσαμε. Απεναντίας. Απλά με λίγη ποσότητα παραπάνω θα υπήρχε καλύτερη αναλογία ποσότητας-τιμής. 



Κι ενώ φεύγοντας από το "Δράμι" ένιωσα πως πέρασα μια όμορφη βραδιά και πως οι κριτικές που μέχρι τώρα έχω ακούσει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι το σέρβις επιδέχεται βελτίωση. Θα περίμενα ενδεχομένως περισσότερα χαμόγελα. Αντ'αυτού εισέπραξα αρκετό από το άγχος των σερβιτόρων που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν γρήγορα τον κόσμο. Ίσως βέβαια να φταίει που ήταν Σάββατο. Επιφυλάσσομαι να το επισκεφθώ ξανά μία καθημερινή για να έχω μία πιο αντικειμενική εικόνα!

Αν σου προτείνω να πας; Μα φυσικά! Μονάχα αν πας Σάββατο, να θυμηθείς να κάνεις κράτηση! 

Θα το βρεις: Σίφνου 4 & Χανίων 47, Αγ. Βαρβάρα
Τηλ. επικοινωνίας: 210 5625300
Info: Το "Δράμι" έχει και αδελφάκι στη Γλυφάδα (Φιλικής Εταιρίας & Λαοδίκης 22, τηλ.επικοινωνίας: 210 8944959).

You Might Also Like

0 σχόλια