Βαλιτσα διακοπων: 10 + 1 tips για το πακεταρισμα

29.7.16



Ο Αύγουστος είναι προ των πυλών και όλο και περισσότεροι από εμάς ετοιμάζουν βαλίτσα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές! Και για ακόμη μία φορά έρχονται αντιμέτωποι με τη σπαζοκεφαλιά "πώς θα χωρέσουν όλα στη βαλίτσα". 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά. "Τι να πάρω μαζί μου", "Τι να αφήσω πίσω", "Πώς να τα τακτοποιήσω όλα έτσι ώστε να χωρέσουν" και άλλα πολλά. Και έχοντας όλα αυτά στο κεφαλάκι μας αφιερώνουμε ώρες πάνω από τη βαλίτσα βάζοντας ρούχα, βγάζοντας ρούχα, ξαναβάζοντας ρούχα μέχρι να βρούμε τον τρόπο να τα στριμώξουμε όλα. 

Λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι! Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο φαντάζεσαι! Το να ετοιμάσεις τη βαλίτσα των διακοπών δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Απαραίτητες προϋποθέσεις; Η οργάνωση, η αυτοσυγκράτηση και ο έξυπνος τρόπος σκέψης! 

Διάβασε μερικές ιδέες για το πώς να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου! Πού ξέρεις; Μπορεί κάποιες να σου φανούν χρήσιμες! 

  1. Η λίστα είναι το ήμισυ του παντός! Λίγες μέρες πριν το ταξίδι ετοίμασε μία λίστα με όλα εκείνα που θέλεις να πάρεις μαζί σου (όσες φορές παρέλειψα αυτό το βήμα ξέχασα αρκετά πραγματάκια πίσω). Και προς Θεού μην αφήσεις το πακετάρισμα για την τελευταία στιγμή. Θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις! Σου το λέω εγώ που για πολύ καιρό έφτιαχνα βαλίτσα την τελευταία στιγμή. Το αποτέλεσμα; Πολύ άγχος και πολλά αναγκαία ξεχασμένα στο σπίτι!
  2. Διάλεξε την κατάλληλη βαλίτσα! Μικρή βαλίτσα για τα ολιγοήμερα ταξίδια, μεγάλη για τα πολυήμερα. Φρόντισε να είναι γερή και ανθεκτική (το τελευταίο που θέλεις είναι να διαλυθεί στο πλοίο, στο δρόμο, στο αεροπλάνο και να ψάχνεις για καινούρια), αλλά να είναι και βολική στο κουβάλημα. 
  3. Διάλεξε και τοποθέτησε έξυπνα τα ρούχα σου! Διάλεξε και βάλε στη βαλίτσα ένα σετ ρούχων για κάθε μέρα και όχι μπλουζάκια και παντελόνια άσχετα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις εκείνα τα περιττά μπλουζάκια που πήρες μαζί σου, αλλά δεν ταιριάζουν με κανένα παντελόνι, με καμιά βερμούδα ή φούστα! Και προτίμησε να ρολάρεις τα ρούχα (εκτός από τα πουκάμισα, τα φορέματα και γενικά όποιο ρούχο τσαλακώνεται εύκολα) και όχι να τα διπλώσεις. Θα εκπλαγείς μόλις δεις πόσο χώρο θα εξοικονομήσεις! 
  4. Βάλε τα παπούτσια σου σε θήκες παπουτσιών! Ναι, αυτές τις υφασμάτινες που σου δίνουν κατά την αγορά τους! Έτσι μπορείς να τα βάλεις στη βαλίτσα σου χωρίς να φοβάσαι ότι θα λερωθούν τα ρούχα σου. Βέβαια, αν δεν έχεις περιορισμό ως προς τις αποσκευές μπορείς να βάλεις τα παπούτσια χωριστά σε μία τσάντα ταξιδίου ή σε ένα μικρό σακ βουαγιάζ. Και δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου όλη την παπουτσοθήκη! Προτίμησε τα πιο ουδέτερα κομμάτια της που μπορείς να τα ταιριάξεις με πολλά ρούχα! 
  5. Εκμεταλεύσου τα κενά της βαλίτσας! Στρίμωξε ανάμεσα στα κενά που δημιουργούνται στα ρούχα τα παπούτσια, τα accessories (τσαντάκια, ζώνες κ.α.), τα gadgets σου (tablet, laptop, φωτογραφική με όλα τα απαραίτητα καλώδια και τους φορτιστές τους), κάποιο βιβλίο και ό,τι άλλο νομίζεις ότι χωράει και θα χρειαστείς. 
  6. Το μέγεθος -του σαμπουάν- μετράει! Καλά διάβασες! Όσο πιο μικρό, τόσο το καλύτερο! Μην πάρεις μαζί σου την τεράστια συσκευασία αφρόλουτρου ή σαμπουάν. Προτίμησε τις ταξιδιωτικές συσκευασίες που κυκλοφορούν. Ή πάρε μικρά μπουκαλάκια ταξιδίου και βάλε όση ποσότητα νομίζεις ότι θα σου χρειαστεί. Και να θυμάσαι ότι η καλύτερη θέση για αυτά στη βαλίτσα σου είναι στην πλευρά που βρίσκονται οι ρόδες της με τα καπάκια τους να κοιτούν στην αντίθετη πλευρά από τις ρόδες έτσι ώστε όταν σηκώσεις όρθια τη βαλίτσα να μην υπάρξει διαρροή (δεν θέλεις να λερωθούν τα ρούχα και να κάθεσαι να πλένεις στις διακοπές, σωστά;). 
  7. Last but not least...το φαρμακείο! Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου φάρμακα που είναι πιθανό να σου χρειαστούν! Βάλε μέσα στο φαρμακείο σου το αντικουνουπικό σου σπρέι, χάπια για τον πονοκέφαλο και ό,τι άλλο θεωρείς απαραίτητο ή πιθανό να χρησιμοποιήσεις!
Extra tips:
  • Βάλε πάνω πάνω στη βαλίτσα ό,τι πιστεύεις ότι θα χρειαστείς πρώτο ή πιο συχνά για να αποφύγεις να χαλάσεις την οργάνωση των ρούχων ψάχνοντας και τραβώντας αντικείμενα από το κάτω μέρος της.
  • Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο ή με κάποιο άλλο μέσο όπου δεν έχεις την επίβλεψη των αποσκευών σου μην ξεχάσεις να βάλεις ταμπελάκια με το όνομά σου και το τηλέφωνό σου και κλειδαριά. Και θα ήταν προτιμότερο τα πολύτιμα αντικείμενα να τα έχεις πάνω σου και όχι στη βαλίτσα. Πάντα υπάρχει η περίπτωση να χαθούν οι αποσκευές!

  • Σε κάθε περίπτωση συγκρατήσου και μην πάρεις μαζί σου όλη τη ντουλάπα! Διακοπές πας, δεν μετακομίζεις! Γιατί να κουβαλάς μαζί σου πράγματα που δεν θα σου χρησιμεύσουν; Ειδικά αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο σκέψου ότι πρέπει να προσέξεις και το βάρος των αποσκευών. 
  • Αντίθετα πάρε μαζί σου ΟΛΗ την καλή σου διάθεση και καλή παρέα! Θα σου χρειαστούν για να σου μείνουν οι διακοπές αξέχαστες!


You Might Also Like

0 σχόλια