Ρομαντικο δειπνο στο Cosca!

11.12.15


Τι χρειάζεται ένα ρομαντικό δείπνο για να είναι καλό; Ωραία ατμόσφαιρα, ωραία μουσική και πάνω από όλα ωραίο φαγητό – και όχι βαρύ! Το Cosca πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, επομένως αποτελεί μια ωραία επιλογή για να δειπνήσει κάποιος με το άλλο του μισό και όχι μόνο.




Ένα βράδυ, λοιπόν, που η παρέα μου κι εγώ ρίχναμε στο τραπέζι προτάσεις για φαγητό, διαλέξαμε, ανάμεσα σε πολλές ιδέες, το Cosca. Όχι επειδή είχαμε ακούσει κάποια καλή κριτική, αλλά γιατί βρήκαμε ενδιαφέρον το όνομα.


Στη Σικελία η λέξη Cosca σημαίνει  "καρδιά της αγκινάρας",  η οποία είναι μακριά από όλες τις ματιές, στο εσωτερικό (κυριολεκτικά) αλλά σημαίνει και "πυρήνας μικρής μαφιόζικης παρέας", ο οποίος είναι επίσης μακριά από όλες τις ματιές (μεταφορικά).



Ξεκινήσαμε για εκεί λοιπόν και η αλήθεια είναι ότι ξαφνιαστήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε βρεθεί τόσες φορές στη Χαμοστέρνας και δεν έπεσε στην αντίληψή μας αυτός ο μικρός σιτσιλιάνικος θησαυρός. Παρότι το Cosca βρίσκεται δίπλα σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο της Αθήνας, μοιάζει να  κρύβεται από τα μάτια του πολύ κόσμου.


Όπως προανέφερα, πρόκειται για ένα ζεστό σιτσιλιάνικο εστιατόριο. Ο χώρος μικρός και φιλόξενος, όπως και οι άνθρωποί του φυσικά, σε ταξιδεύει στον ιταλικό νότο. Από τη μια στους τοίχους εικόνες από την καθημερινή ζωή στη Σικελία, από καΐκια ψαράδων και μαφιόζων, μέχρι την Αίτνα, το Αρχαίο Θέατρο των Συρακουσών, αλλά και εικόνες από τον κινηματογράφο, από τις ταινίες «Malena» και «Il postino», από την άλλη οι κλασικές ιταλικές μουσικές επιλογές.



Ο κατάλογος όχι ιδιαίτερα μεγάλος (Ευτυχώς! Δεν μπερδευτήκαμε!) αλλά με πολλά εντυπωσιακά και ευρηματικά πιάτα που κινούνται στα πλαίσια της μεσογειακής κουζίνας. Υπάρχουν πάντα βέβαια και τα πιάτα ημέρας που φιγουράρουν σε έναν μεγάλο μαυροπίνακα. Λίγα είναι και τα κρασιά στον κατάλογο, αλλά καλά. Οι επιλογές είναι κυρίως ιταλικές όπως είναι αναμενόμενο, μία ελληνική καθώς και χύμα.






Εμείς δοκιμάσαμε την insalata del contadino (σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, πορτοκάλι, κρουτόν πολύσπορου ψωμιού, κατσικίσιο τυρί και σως μελιού), ρολάκια μοτσαρέλα και σπεκ, τα linguine alla Norcina (λινγκουίνι με σιτσιλιάνικο λουκάνικο, τρούφα και κουκουνάρι), τις papardelle rustiche  (παπαρδέλες με κρέμα μασκαρπόνε, φιλετίνια μοσχαριού και τοματίνια), τη σπιτική τιραμισού και την crema catalana dAlghero. Στο τέλος, μας κέρασαν και grappa! 




Όλα ήταν πολύ γευστικά, ελαφριά χωρίς πολλά λιπάρα. Ειδικά η σαλάτα ήταν απίστευτα δροσιστική και ειλικρινά ενθουσιάστηκα με την τιραμισού. Ήταν η πιο νόστιμη τιραμισού που έχω φάει! Τόσο νόστιμη που θα μπορούσα να πηγαίνω στο Cosca μόνο και μόνο για να τρώω καμιά δεκαριά!





  • Θα το βρεις: Πραμάντων 10, Κουκάκι (Ανοιχτά Τρίτη – Σάββατο από τις 7μ.μ.)
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 210-9210229

You Might Also Like

0 σχόλια