Ας ψησουμε μοσχομυριστα μπισκοτα με κανελα, μελι και μαυρη ζαχαρη!

29.11.15

Απόγευμα Κυριακής και μιας και περιμένω τους φίλους μου αποφασίζω να ετοιμάσω γρήγορα γρήγορα μπισκοτάκια κανέλας για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας. Η συνταγή εύκολη, δοκιμασμένη ξανά οπότε σίγουρα πετυχημένη... Ιδού το αποτέλεσμα! 


Και, όπως έχω ξαναπεί, τα ωραία είναι για να τα μοιράζεσαι. Οπότε δεν θα πω τίποτα άλλο, παρά μόνο θα σας δώσω τη συνταγή για να τα δοκιμάσετε κι εσείς...

Για 60-70 μπισκότα θα χρειαστείτε:
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
½ κούπα λευκή ζάχαρη
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα βούτυρο
2 αυγά
½ κούπα γάλα 
½ κούπα μέλι 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
1 κουταλιά της σούπας κανέλα (σκόνη) 
½ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη) 
1 πρέζα αλάτι 
6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Επιπλέον:
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη 
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη 
½ κουταλιά της σούπας κανέλα 

Στο μίξερ ρίχνετε τη ½ κούπα λευκή και τη 1 κούπα μαύρη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα και το μέλι και ανακατεύετε μέχρις ότου ενωθούν καλά τα υλικά. Έπειτα ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ, τη 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος, ρίχνετε και το αλεύρι και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα. 

Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε απλώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί κι έπειτα τα πατάτε με την παλάμη σας για να πάρουν στρογγυλό σχήμα. 

Αν θέλετε, πριν τα φουρνίσετε τα πασπαλίζετε με επιπλέον ζάχαρη και κανέλα (σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τις 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, τις 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη και τη ½ κουταλιά της σούπας κανέλα). 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

You Might Also Like

0 σχόλια