Strawberry cheesecake - τσιζκεικ με φρεσκιες φραουλες!

19.5.16




Κι εκεί που επιστρέφω στο σπίτι από το κέντρο της Αθήνας έχοντας τελειώσει κάποιες εξωτερικές δουλειές κι η διάθεση μου κοντεύει να πιάσει πάτο με το τόσο γκρίζο της πόλης, περνάω μπροστά από το μανάβικο της γειτονιάς και το μάτι μου καρφώνεται στις κατακόκκινες φρέσκες φράουλες. Πέρα από το υπέροχο χρώμα τους, το οποίο μου έφτιαξε το κέφι (επιτέλους λίγο χρώμα!), με εντυπωσίασε και η μυρωδιά τους. 


Φυσικά δεν αντιστάθηκα! Αγόρασα αρκετές! Έφαγα μερικές και τις υπόλοιπες αποφάσισα να τις χρησιμοποιήσω για να φτιάξω γλυκό και να το μοιραστώ με τους φίλους μου. Μια ευκαιρία πρώτης τάξεως να τους καλέσω στο σπίτι. Κι ήμουν σίγουρη ότι κανείς δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόταση!

Υλικά (για 7 ατομικά μπολάκια)
Για τη βάση μπισκότου:

250 γρ. μπισκότα digestive

70 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα: 

250 γρ. ρικότα

250 γρ. μασκαρπόνε
90 γρ. ζάχαρη άχνη 

Φρέσκιες φράουλες - όσες θέλουμε 

Εκτέλεση

  • Στο μπλέντερ βάζουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Έπειτα μοιράζουμε το μίγμα στα 7 ατομικά μπολάκια και το στρώνουμε καλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Στο μίξερ ρίχνουμε τη ρικότα, το μασκαρπόνε και την άχνη και χτυπάμε καλά. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, τη μοιράζουμε και αυτή στα μπολάκια. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για να κρυώσει.
  • Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά, αφαιρούμε τα κοτσανάκια από την κορυφή, τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα, τις κόβουμε μικρά μικρά κομματάκια και ρίχνουμε όσα θέλουμε πάνω από την κρέμα. 
  • Το γλυκό μας είναι έτοιμο σε 20 μόνο λεπτά! Τρώγεται επιτόπου (αν δεν μπορούμε να κρατηθούμε), αλλά είναι ακόμα καλύτερο αν είναι δροσερό. Οπότε αφήστε το λίγες ωρίτσες στο ψυγείο. 

Tip: Το ίδιο γλυκό μου αρέσει να το φτιάχνω και σε τσέρκι (μεγέθους 25 εκατοστών). Μόνο που σε αυτή την περίπτωση διπλασιάζω την ποσότητα της κρέμας. Επομένως χρησιμοποιώ 500 γρ. ρικότα, 500 γρ. μασκαρπόνε και 180 γρ. ζάχαρη άχνη. 

You Might Also Like

0 σχόλια