Il Progetto Bottiglia - ή αλλιως πως το μπουκαλι εγινε τσαντα!

12.5.16

Το καλό με το να τριγυρνάς πολύ είναι ότι έχεις την ευκαιρία να γνωρίζεις νέους ανθρώπους που κουβαλούν μέσα τους νέες, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες ιδέες. Κάποιοι δεν ικανοποιούνται με το να τις κουβαλούν μόνο, αλλά προχωρούν και ένα βήμα παρακάτω. Στο να πραγματοποιήσουν αυτές τις ιδέες.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την ιδέα "IL Progetto Bottiglia", η Ιωάννα Υποδηματοπούλου. "Τριγυρνώντας" στο instagram ανακάλυψα τις φωτογραφίες της , οι οποίες μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και με παρακίνησαν να τη γνωρίσω λίγο καλύτερα. Τι απεικόνιζαν αυτές οι φωτογραφίες; Τσάντες! Αλλά όχι από τις συνηθισμένες. Τσάντες σε σχήμα μπουκαλιού! 

Αυτό ήταν αρκετό για να επικοινωνήσω μαζί της και να κάνουμε μια όμορφη κουβεντούλα για να τη γνωρίσω πρώτα εγώ -την ίδια και τη δουλειά της- και ύστερα να τη συστήσω σε εσάς. 

Ποια είναι όμως η Ιωάννα Υποδηματοπούλου; Αυτό είναι κάτι που ακόμα και η ίδια ψάχνει (όπως μου είπε γελώντας), αλλά αυτό που μπορεί με σιγουριά να πει είναι ότι ζει στη Θεσσαλονίκη, έχει σπουδάσει γεωπόνος και sommelier (δηλαδή γευσιγνώστης κρασιού), μιλά ιταλικά και ισπανικά, αγαπά τη φωτογραφία και το καλό φαγητό και έχει κάνει μαθήματα ραπτικής για να μπορεί η ίδια να δημιουργεί τις τσάντες της. 

Έχοντας μεγάλη αγάπη για τις τσάντες αλλά και το κρασί, αποφάσισε να παντρέψει τις γνώσεις ραπτικής και την εμπειρία ως sommelier. Από εκεί λοιπόν που μιλούσε για τα "μπουκάλια" άλλων, αποφάσισε να φτιάξει τα δικά της. Ξυπνώντας κυριολεκτικά ένα πρωινό -μετά από ένα πάρτυ με φίλους και ποιοτικά κρασιά- άνοιξε τα μάτια της, είδε πολλά και διαφορετικά μπουκάλια στη σειρά και σκέφτηκε ότι, αφού αυτό ξέρει καλά, αυτό θα κάνει. Και κάπως έτσι, τον Οκτώβριο του 2015, υλοποιήθηκε η ιδέα της και κράτησε στα χέρια της τα πρώτα μικρά τσαντάκια με μορφή μπύρας. Αργότερα ακολούθησαν και άλλα με τη μορφή μπουκαλιού ελαιόλαδου. 

"Όταν δημιουργώ μια τσάντα σκέφτομαι ότι την κρατά μία γυναίκα που τολμάει να ξεχωρίζει από τη μάζα, που θέλει η ίδια να κάνει πρόταση μόδας και στη φίλη της, που ψάχνεται με το στυλ της, που ρισκάρει και δεν φοβάται. Θέλω όμως η κάθε τσάντα μου να φτάσει στα χέρια μιας γυναίκας που αγαπά την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα και εκτιμά τα χειροποίητα αντικείμενα", μου λέει και συμπληρώνει "Η παραγωγή είναι μικρή και κάθε σχέδιο δεν θα κυκλοφορήσει ξανά. Αυτό σε συνδυασμό με τη μορφή μπουκαλιού είναι που κάνει τις τσάντες μου ιδιαίτερες. Οι τιμές όμως -αν σκεφτεί κανείς τη δουλειά που καταβάλλεται για τη δημιουργία κάθε τσάντας και τη μοναδικότητα των σχεδίων- είναι προσιτές, λογικές και μέσα στα πλαίσια της κατάστασης που βιώνουμε". 


Και καθώς λατρεύω να κάνω όνειρα αλλά και να ακούω τα όνειρα που κάνουν οι άλλοι δεν θα μπορούσα να μη τη ρωτήσω ποια είναι τα επαγγελματικά της όνειρα. "Πρώτα πρώτα να γίνει γνωστή η δουλειά μου, να αγαπηθεί και να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας κάθε γυναίκας που την επιλέγει.Έτσι θα συνεχίσω να δημιουργώ πρωτότυπα και πρακτικά τσαντάκια για εσάς και θα κάνω όμορφες συνεργασίες". Δε μένει παρά να ευχηθώ κάθε όνειρό της -επαγγελματικό ή προσωπικό- να γίνει πραγματικότητα!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tip

Αν θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε μία πρωτότυπη τσάντα με μορφή μπουκαλιού, επισκεφθείτε το προφίλ του "IL Progetto Bottiglia" στο facebook και στο instagram, στείλτε ένα εισερχόμενο μήνυμα και θα έρθει σε εσάς ταχυδρομικώς όπου και αν είστε!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για τις φωτογραφίες θέλω να ευχαριστήσω την Ιωάννα Υποδηματοπούλου (που τις τράβηξε) και την fashion blogger Ευγενία Παλούμπη (που πόζαρε)! 






You Might Also Like

0 σχόλια