Μαυρος Γατος Music Bar Theater στο Ναυπλιο!

23.3.16


Λίγες μέρες πριν κάποιοι φίλοι μου πρότειναν να κανουμε μία μονοήμερη εκδρομή μέχρι το Ναύπλιο για να αλλάξουμε παραστάσεις και να ξεφύγουμε λίγο από τη ρουτίνα της πόλης. Αν και ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος, δέχτηκα την πρόταση μιας και το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μου προορισμούς. Είναι άλλωστε μια πόλη που είναι πάντα όμορφη, χειμώνα και καλοκαίρι, με βροχή και με ήλιο. 


Αφού φτάσαμε, ήπιαμε το πρωινό μας καφεδάκι, κάναμε τις βόλτες μας, χαζέψαμε τις ομορφιές της πόλης και τα μνημεία, φάγαμε και αργά το απόγευμα ανακαλύψαμε τυχαία έναν "Μαύρο Γάτο". Κι όπως καταλαβαίνετε, μου τράβηξε την προσοχή και θέλησα να τον γνωρίσω καλύτερα! 


Ο "Μαύρος Γάτος" λοιπόν είναι ένα εναλλακτικό καφέ-μπαρ, μία ιδιαίτερη γωνιά σε ένα όμορφο σοκάκι του Ναυπλίου (Μπουμπουλίνας & Σοφρώνη 1). Πρώτα πρώτα μας τράβηξε το όνομα -όπως προείπα- αλλά και ο όμορφος εξωτερικός του χώρος. Τραπέζια από βαρέλια, καναπέδες από παλέτες, πολύχρωμα μαξιλάρια, γλάστρες με λουλούδια... Βέβαια προτιμήσαμε να καθίσουμε στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού γιατί έξω φυσούσε και έβρεχε.

Ο εσωτερικός χώρος εξίσου όμορφος με τον εξωτερικό. Κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και η πέτρα. Αφίσες στους τοίχους. Κάθε τραπέζι και μια διαφορετική χειροποίητη κατασκευή. Ένας χώρος που το δίχως άλλο αποπνέει μια ζεστασιά. Ένιωσα τόσο οικεία αμέσως. Αν ζούσα στο Ναύπλιο, αυτό θα ήταν σίγουρα το στέκι μου. 

Η μουσική ήταν επίσης του γούστου μου. Ροκ ήχοι σε ένταση τέτοια που επιτρέπει να κάνεις όμορφες κουβέντες με τους φίλους σου, αλλά να παίξεις και ένα από τα επιτραπέζια παιχνίδια που διαθέτει ο "Μαύρος Γάτος". 


Κι αφού βολευτήκαμε, ξεφυλλίσαμε τον κατάλογο για να δούμε τι θα πάρουμε. Τι έχει λοιπόν ο κατάλογος; Καφέ έχει (λάτρεψα τον ελληνικό στο μπρίκι!), τσάι και αφεψήματα με βότανα έχει, μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποΐες έχει, ποτά έχει (δοκίμασε κάποιο από τα ευφάνταστα κοκτέιλ οπωσδήποτε - εγώ δεν κρατήθηκα και δοκίμασα τον "Μαύρο Γάτο"). Επίσης, είδα επιλογές για πρωινό και κάποιες αλμυρές και γλυκές επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας. Ξέχασα να σου πω ότι ο κατάλογος μοιάζει με βινύλιο... από χαρτί! Γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και εδώ φαίνεται να το γνωρίζουν καλά αυτό. 

Επίσης, εδώ γνωρίζουν καλά και τη σημασία της φιλοξενίας και της σωστής εξυπηρέτησης. Παρά το γεγονός ότι επισκεφθήκαμε το μαγαζί σε ώρα αιχμής, το προσωπικό ήταν ευγενέστατο, χαμογελαστό, με καλή διάθεση και όρεξη να σου λύσει κάθε απορία ή να δεχτεί και να ανταποδώσει κάποιο αστείο. 

Για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό... Εδώ αγαπούν τα ζώα! Λόγω του κακού καιρού ένας όμορφος σκυλάκος είχε τρυπώσει στο μαγαζί, είχε έρθει στην παρέα μας, κουλουριάστηκε στη γωνίτσα και αφέθηκε να τον νανουρίσει η κουβέντα μας... 

Και μην ξεχάσω να πω ότι "Μαύρος Γάτος" υπάρχει... Αν είσαι τυχερός όπως εγώ, θα τον δεις κάπου αραχτό!

You Might Also Like

0 σχόλια