Οι πιτες της Σοφιας ... με πρωταγωνιστη το παραδοσιακο χειροποιητο φυλλο!

25.4.16

Από μικρή έμαθα ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Γι' αυτό δεν το παραλείπω ποτέ! Κι όχι μόνο αυτό! Προσπαθώ να είναι και υγιεινό! 

Κάτι άλλο που έμαθα από μικρή είναι να εκτιμώ την καλή πίτα! Ναι, ναι... Αυτή με το τέλειο χειροποίητο φύλλο και τη νόστιμη γέμιση! Ηπειρώτισσα γαρ και οι γιαγιάδες και οι θείες με κακόμαθαν... 

Αυτός είναι και ο λόγος που χάρηκα τόσο πολύ όταν ανακάλυψα τις "πίτες της Σοφίας". Περπατούσα στην Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο την Κυριακή το πρωί κατευθυνόμενη με την παρέα μου προς τη θάλασσα για να πιούμε τον καφέ μας παραλιακά όταν η μύτη μας εντόπισε ωραίες μυρωδιές! 

Ρίχνοντας μια ματιά τριγύρω, και αφού είδαμε ότι αρκετός κόσμος επισκεπτόταν τις "πίτες της Σοφίας", αλλάξαμε τα πλάνα μας και είπαμε να αράξουμε εκεί για να απολαύσουμε τον καφέ μας και να δοκιμάσουμε και καμιά πίτα. Με τόσες μυρωδιές μας άνοιξε και η όρεξη! 

Ο χώρος μοντέρνος μα μικρός (χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο για να βρούμε τραπεζάκι), οι άνθρωποι χαμογελαστοί και ευδιάθετοι. Τριγύρω κόσμος κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι... Σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε οι σπιτικές πίτες;;; 

Όσο περιμέναμε, μπήκαμε στον εσωτερικό χώρο για να ρίξουμε μια ματιά στις πιτούλες και ανακαλύψαμε μια τζαμαρία πίσω από την οποία βρίσκεται το εργαστήριο όπου παρασκευάζονται οι πίτες. Παρακολούθησα αρκετή ώρα το άνοιγμα του φύλλου (όπως έκανα όταν άνοιγε φύλλο ή γιαγιά ή η μαμά μου) και για ακόμη μία φορά θα πω ότι πρόκειται για τέχνη! 

Καθίσαμε λοιπόν και ήρθε η ώρα να παραγγείλουμε! Εκεί τα βρήκαμε σκούρα! Οι επιλογές στον κατάλογο ήταν πολλές -ακόμα και για εμένα που νηστεύω! Γεύσεις παραδοσιακές, αλλά και άλλες "πειραγμένες"! Τόσοι ωραίοι συνδυασμοί και ποιον να διαλέξεις;;; Πίτα ή τάρτα; Αλμυρό ή γλυκό; Τελικά πήραμε και πίτες και τάρτες και αλμυρές και γλυκές! Ό,τι και αν δοκιμάσαμε ήταν νόστιμο και χορταστικό! 

Αυτό που λάτρεψα ήταν το φύλλο! Γιατί το να βρω σπανακόπιτα, τυρόπιτα, κοτόπιτα είναι εύκολο. Αλλά το να βρω τέτοιο φύλλο όχι! Γι'αυτό φεύγοντας πήρα και ένα ταψί άψητη πρασόπιτα για ψήσιμο στο σπίτι! Ω ναι! Γίνεται και αυτό! 

Κι επειδή υπάρχουν πολλά ακόμα που δεν δοκίμασα, σκοπεύω να ξαναπάω σύντομα! 

Tip: Αν είσαι τυχερός και μένεις στο Παλαιό Φάληρο, τη Νέα Σμύρνη, το Μοσχάτο, τον Άλιμο και τον Άγιο Δημήτριο, μπορείς να εκμεταλλευτείς και το delivery! 

Κι αν δεν πείστηκες ακόμα, ρίξε μια ματιά στις "πίτες της Σοφίας" στο facebook πατώντας εδώ! Σίγουρα θα βρεις την πίτα που σου ταιριάζει! 

Θα το βρεις: Αγίου Αλεξάνδρου 30, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. επικοινωνίας: 2130700444

You Might Also Like

0 σχόλια