Διατροφικη Ευφυϊα της Ευανθιας Παγουρτζη!

15.3.16

Λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια των οποίων -θα την πω την αμαρτία μου- έφαγα πολύ (ποιος άλλωστε δεν τρώει πολύ εκείνες τις μέρες;!) σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να ξεκινήσω μια ισορροπημένη διατροφή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Όχι μόνο για να χάσω τα περιττά κιλά, αλλά περισσότερο για να μάθω να τρέφομαι σωστά. 

Μέσω γνωστών λοιπόν γνώρισα την Εύη (Ευανθία) Παγουρτζή την οποία επισκέφθηκα στο διαιτολογικό κέντρο "Διατροφική Ευφυΐα" που διατηρεί στο Αιγάλεω. Με υποδέχθηκε με ένα μεγάλο χαμόγελο και με θετική διάθεση ξεκινήσαμε τη συνεδρία. 

Συζητήσαμε αρκετά για τους λόγους που με οδήγησαν να ζητήσω τη βοήθειά της και για τις διατροφικές μου συνήθειες, έλεγξε και κατέγραψε το βάρος μου και μαζί θέσαμε τους στόχους τους οποίους πρέπει να επιτύχω. Τέλος, μου τόνισε ότι η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή μας εξασφαλίζει υγεία και καλή διάθεση και ότι δικός της στόχος είναι να με βοηθήσει να αποκτήσω νέες διατροφικές συνήθειες που θα μου είναι ευχάριστες και θα τις διατηρήσω για πάντα.

Μέσα από τη συνεδρία μας κατάλαβα ότι η Εύη είναι ο άνθρωπός μου! Ο κατάλληλος άνθρωπος για να με μυήσει στον κόσμο της ισορροπημένης, της σωστής και υγιεινής διατροφής. Και δικαιώθηκα! Όχι επειδή έχασα κιλά, αλλά επειδή έχω καταφέρει να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες προς το καλύτερο. 

Και χάρηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα ότι και η Εύη είναι από εκείνους τους ανθρώπους που χαίρονται να μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τους άλλους. Και μαζί αποφασίσαμε ότι, όποτε έχει κάτι ενδιαφέρον να πει, θα το μοιράζεται και εκείνη μαζί σας μέσα από μία δική της στήλη στο μπλογκ! 

Ας τη γνωρίσουμε λοιπόν...

Λίγα λόγια για την Εύη Παγουρτζή! 
  • Είναι κλινική Διαιτολόγος-Αθλητική Διατροφολόγος πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στη Διατροφή Αθλητών και Αθλουμένων.
  • Έχει δίπλωμα εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία κ.ά.) και στην Παχυσαρκία (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) καθώς επίσης και στις Διατροφικές Διαταραχές σε Παιδιά και Εφήβους.
  • Από το 2011 διατηρεί το δικό της διαιτολογικό κέντρο «Διατροφική Ευφυΐα », στην περιοχή Αιγάλεω.
  • Από το 2011 είναι υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος του γυμναστηρίου Fitness Star στην περιοχή Ρέντη.
  • Αποτελεί μέλος της Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και μέλος της ελεγκτικής επιτροπής για τα διαιτολογικά γραφεία Δυτικής Αττικής.
  • Αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).
  • Παρακολουθεί συστηματικά συνέδρια και ημερίδες Διαιτολογίας-Διατροφής, Προληπτικής Ιατρικής, Αθηροσκλήρωσης κτλ. όπου πολλές φορές έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια με θέματα «Ιστορία της Διατροφής», «Η μελαμίνη στα τρόφιμα», «Διατροφή και καρκίνος του παχέος εντέρου», «Βελτίωση σύστασης σώματος αθλουμένου», «Διατροφή σε συνεχόμενα αθλητικά γεγονότα» κτλ.
  • Της αρέσουν τα ταξίδια, η γιόγκα και ο αθλητισμός και αγαπά τα λογοτεχνικά βιβλία.
  • Μία φράση που την εκφράζει είναι: ¨Να αφήνεσαι στη ροή της ζωής»...
Αν θέλεις κι εσύ να αλλάξεις τη διατροφή σου ή έστω να χάσεις κάποια κιλάκια εν όψει καλοκαιριού, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την επισκεφθείς!

Θα την βρεις: 
Κωνσταντινουπόλεως 31, Αιγάλεω (πλησίον μετρό)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105985990

You Might Also Like

0 σχόλια