Καφες σε αναμονη : ας βοηθησουμε τον συνανθρωπο ... τοσο απλα!

24.11.15


Πριν από αρκετό καιρό είχε πάρει το μάτι μου στην τηλεόραση ένα αφιέρωμα για τον "Καφέ σε αναμονή", ένα κίνημα που εξαπλωνόταν σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα πόσο ωραία θα ήταν να ταξίδευε και στη χώρα μας η ιδέα αυτή. 

Ευτυχώς κάποιοι δεν έμειναν μόνο στη σκέψη, αλλά  προχώρησαν στην πράξη! Αποφάσισαν να συστήσουν την ιδέα και να τη διαδώσουν σε όλους τους Έλληνες!


Τι είναι όμως ο "Καφές σε αναμονή";

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! 


Τελικά ισχύει ότι, αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Μπορούμε όλοι -αλλά και ο καθένας ξεχωριστά- με τον πιο απλό τρόπο να βάλουμε το λιθαράκι μας για να τον κάνουμε καλύτερο. 

Ας κλείσουμε για μια στιγμή τα μάτια και ας φανταστούμε πόσα χαμόγελα θα μοιράσουμε σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αν πληρώσουμε και αφήσουμε σε αναμονή έναν καφέ, λίγο ψωμί, ένα γάλα, κρέας, φρούτα και ό,τι άλλο μπορούμε.

Όσο η οικονομική και κοινωνική κρίση βαθαίνει, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι που μας φέρνουν κοντά, μας κάνουν ανθρώπους. Βοηθώντας ο ένας τον άλλο θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες! 

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στα παιδιά που προσπαθούν να επικοινωνήσουν στον κόσμο αυτή την ιδέα. Ας αποτελέσουν για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση και φυσικά ας αγκαλιάσουμε και ας στηρίξουμε όλοι την ιδέα τους! 

Εσείς ακόμα κάθεστε; 
Διαδώστε το!!!

You Might Also Like

0 σχόλια