Η Ψιψινα κερναει μπανοφι (banoffee)!

3.2.15

Να και το πρώτο μου αρθράκι!

Και υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσουμε από ένα γλυκό;;; Δε νομίζω! 

Και εκεί που σκεφτόμουν τι γλυκάκι να κεράσω, τα γατίσια μάτια μου εντόπισαν πάνω στο τραπέζι δυο ώριμες μπανάνες. Ε ναι, λοιπόν, βρήκα τρόπο να τις αξιοποιήσω! Σήμερα φίλοι μου σας κερνώ νόστιμο μπανόφι! 





Κι επειδή η φωτογραφία μπορεί να σας άνοιξε την όρεξη, ορίστε και η συνταγή για να μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να το φτιάξετε και εσείς και να το μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας! 

Θα χρειαστείτε:
2 ώριμες μπανάνες
1 ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
70 γρ. μαργαρίνη
20 γρ. κουβερτούρα υγείας 
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη



Φορέστε την ποδιά σας, σηκώστε τα μανίκια και βάλτε να παίζει η αγαπημένη σας μουσική! Τώρα είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε! 

Προετοιμασία: 
Βάλτε το ζαχαρούχο γάλα (χωρίς να ανοίξετε το τενεκεδάκι!) σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο, αδειάστε το σε ένα μπολ, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ, λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ. Ετοιμάστε τη σαντιγύ χτυπώντας στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να δέσει. 
Τέλος, κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τρίψτε την κουβερτούρα στον τρίφτη.
Είστε έτοιμοι να στήσετε το γλυκό! 

Στήσιμο: 
Μπορείτε να στήσετε το γλυκό σας σε τσέρκι ή φόρμα ή ταψάκι (όχι πολύ μεγάλα) ή, αν θέλετε να είναι ατομικά, σε μπολάκια ή ποτηράκια.
Στη βάση ρίξτε το μπισκότο και απλώστε το με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Από πάνω βάλτε την καραμέλα που ετοιμάσατε. Έπειτα στρώστε τις μπανάνες και περιχύστε με τη σαντιγύ. Τέλος, πασπαλίστε με την τριμμένη κουβερτούρα. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες, έπειτα πάρτε ανά χείρας τα κουταλάκια και ορμήξτε! 

Info: 
Τα παραπάνω υλικά αρκούν για 12 περίπου κομμάτια (ανάλογα την όρεξη!) και θα σας κοστίσουν μόλις 5 ευρώ. 
Το γλυκό θα είναι έτοιμο σε 30 λεπτά, αλλά θυμηθείτε ότι το ζαχαρούχο γάλα χρειάζεται 3 ώρες για να γίνει καραμέλα!












You Might Also Like

0 σχόλια