Σπιτικη λεμοναδα με δυοσμο - το αντιδοτο της ζεστης

21.6.16


Σήμερα θα είμαι σύντομη γιατί με περιμένει στη βεράντα μία κανάτα με δροσερή λεμονάδα και δεν θέλω να ζεσταθεί. 

Θα έχεις ακούσει τη φράση "όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα". Αυτό σου προτείνω να κάνεις σήμερα. Να ετοιμάσεις το πιο δροσερό αντίδοτο για τη ζέστη. Μία σπιτική λεμονάδα με δυόσμο -τη λες και mojito χωρίς αλκοόλ! Αν έχεις και ακέρωτα λεμόνια που μοσχομυρίζουν από το χωριό ή από κάποιον κήπο (όπως εγώ), τότε έχεις έναν λόγο παραπάνω. 

Είμαι σίγουρη πως αν τη δοκιμάσεις θα γίνει η καλύτερη σου φίλη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και γι'αυτό σου δίνω γρήγορα γρήγορα τη συνταγή!

Υλικά (για 4 άτομα περίπου)
100 ml νερό
200 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη 
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
250 ml χυμό λεμονιού σουρωμένο
15-20 φύλλα δυόσμου
Παγάκια

½ λίτρο παγωμένο νερό ή ανθρακούχο νερό 

1-2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)

  • Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε 100 ml νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει. 
  • Αφού κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών μέσα στο κατσαρολάκι και, αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε το μίγμα σε μία κανάτα.
  • Στην κανάτα ρίχνουμε επίσης ροδέλες λεμονιού, φύλλα δυόσμου κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια, πολλά πολλά παγάκια και συμπληρώνουμε ½ λίτρο παγωμένο νερό ή παγωμένο ανθρακούχο νερό. 

You Might Also Like

0 σχόλια